Top
Το μαγικό υγρό – Κάτια Δημησιάνου
fade
4030
portfolio-item-template-default,single,single-portfolio-item,postid-4030,mkdf-bmi-calculator-1.1,mkd-core-1.2,wellspring child theme-child-ver-1.0.0,wellspring-ver-2.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-follow-portfolio-info,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Το μαγικό υγρό

Το μαγικό υγρό

Νέα

Το μαγικό υγρό

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 60% νερό, με το ποσοστό στον εγκέφαλο να φθάνει στο 85% και στο αίμα το 90%. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, το νερό είναι πολύ πιθανόν ο μόνος πιο σημαντικός καταλύτης στην απώλεια βάρους και τη διατήρησή του.

Το νερό μειώνει την όρεξη φυσιολογικά και βοηθά το σώμα να μεταβολίσει το αποθηκευμένο λίπος. Τα νεφρά δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά χωρίς αρκετό νερό και σαν αποτέλεσμα μέρος του φορτίου τους αδειάζει στο συκώτι.
Μια από τις κυριότερες λειτουργίες του συκωτιού είναι να μεταβολίζει το αποθηκευμένο λίπος σε χρήσιμη ενέργεια για το σώμα. Αλλά, εάν το συκώτι έχει να εκτελέσει και κάποιες από τις λειτουργίες των νεφρών , δεν μπορεί να αποδώσει σωστά το ρόλο που έχει αναλάβει στον οργανισμό. Σαν αποτέλεσμα, μεταβολίζει λιγότερο λίπος και το λίπος που παραμένει αποθηκεύεται στον σώμα και η απώλεια βάρους σταματάει.

Η καλύτερη θεραπεία της κατακράτησης υγρών από το σώμα είναι να πίνουμε αρκετό νερό. Όταν το σώμα παίρνει λιγότερο νερό, το θεωρεί σαν απειλή επιβίωσης και αρχίζει να κατακρατεί και τη σταγόνα. Το νερό αποθηκεύεται σε χώρους εκτός των κυττάρων, και αυτό παρουσιάζεται με το πρήξιμο των ποδιών και των χεριών.

Τα διουρητικά προσφέρουν μια προσωρινή λύση. Αποβάλλουν αρκετή ποσότητα από το αποθηκευμένο νερό, όμως μαζί με αυτό και αρκετά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά . Το σώμα το θεωρεί και αυτό σαν απειλή επομένως η κατάσταση αυτή γρήγορα επιστρέφει.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσει κανείς το πρόβλημα της κατακράτησης υγρών είναι να δώσει στο σώμα ακριβώς αυτό που χρειάζεται, άφθονο νερό. Μόνο τότε το αποθηκευμένο νερό μπορεί να αποβληθεί.

Εάν το πρόβλημα κατακράτησης υγρών είναι μόνιμο, ίσως η αιτία να είναι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού. Το σώμα σας ανέχεται το νάτριο μόνο σε ορισμένες ποσότητες. Όσο περισσότερο αλάτι τρώτε, τόσο περισσότερο νερό χρειάζεται το σύστημά σας για να το διαλύσει. Είναι πολύ εύκολο να απαλλαγείτε από το περιττό αλάτι , απλά πίνοντας περισσότερο νερό. Καθώς περνάει από τα νεφρά, παρασύρει μαζί του και το περιττό νάτριο.

Το νερό δεν αφήνει το δέρμα να χαλαρώσει κάτι που συχνά συμβαίνει με την απώλεια βάρους, το κύτταρα που συρρικνώνονται γεμίζουν νερό, που διοχετεύεται στο δέρμα και το κάνει να φαίνεται καθαρό, υγιές και σφριγηλό.

Επίσης βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τις άχρηστες ουσίες. Όταν το σώμα παίρνει λιγότερο νερό, παίρνει ό,τι χρειάζεται από άλλες εσωτερικές πηγές. Και πρώτη και κύρια τέτοια πηγή είναι το έντερο. Αποτέλεσμα ; Δυσκοιλιότητα. Όταν όμως κάποιος πιει αρκετό νερό, η κανονική λειτουργία του εντέρου συνήθως αποκαθίσταται.

Μικρά Tips:

  • Η κατανάλωση νερού πριν το γεύμα, σας κρατά ενυδατωμένους και μειώνει την πρόσληψη τροφής, οδηγώντας σε γρήγορη απώλεια βάρους. Περίπου δύο ποτήρια νερό (500 ml) πριν το φαγητό προωθούν το αίσθημα του κορεσμού, οδηγώντας σε μικρότερη πρόσληψη τροφής, άρα και θερμίδων.
  • Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών υψηλής περιεκτικότητας σε νερό όπως είναι το αγγούρι, το μαρούλι ,το μπρόκολο, οι ντομάτες, το σπανάκι, το σέλινο, το κολοκύθι, το λάχανο, το ραπανάκι, οι πιπεριές, οι φράουλες, το καρπούζι, το πεπόνι κλπ.
  • Φροντίστε το χρώμα των ούρων σας να είναι μεταξύ ανοιχτού κίτρινου και διάφανου. Δίνοντας προσοχή σε αυτό, θα γνωρίζετε αν είστε ή όχι ενυδατωμένοι!
  • Προσθέστε φρούτα και λαχανικά στο νερό και κάντε το περισσότερο εύγεστο όπως αγγούρι-λάιμ-δυόσμο  ή  βατόμουρα-φράουλα-ακτινίδιο κ.α
  • Μην πίνετε νερό μόνο όταν διψάτε. Όταν διψάμε έχουμε ήδη αφυδατωθεί! Προσπαθήστε να καταναλώνετε νερό πριν νιώσετε το αίσθημα της δίψας.

 

 

Στην υγεία σας!