Top
Υπηρεσίες – Κάτια Δημησιάνου
fade
711
page-template,page-template-full-width,page-template-full-width-php,page,page-id-711,mkdf-bmi-calculator-1.1,mkd-core-1.2,wellspring child theme-child-ver-1.0.0,wellspring-ver-2.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-search-dropdown,mkdf-large-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Υπηρεσίες

Παχυσαρκία

Η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών της Ευρώπης με τα υψηλότερα ποσοστά υπερβολικού βάρους και παιδικής παχυσαρκίας. Ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή η μη φυσιολογική ή υπερβολική συσσώρευση λίπους στο λιπώδη ιστό μειώνεται.

Διατροφή για αθλητές

Αύξηση του μυϊκού και μείωση του λιπώδους ιστού για τη σωστή αποκατάσταση μετά το προπονητικό πρόγραμμα, τη μείωση του κινδύνου τραυματισμών και την κατάλληλη προετοιμασία για μέγιστη αθλητική απόδοση.

Αύξηση Βάρους

Ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, χαρακτηρίζει ως ελλιποβαρές ένα άτομο με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) χαμηλότερο του 18,5 ( kg/m2). Αυξάνουμε λοιπόν το βάρος μας σωστά χωρίς να αυξήσουμε το ποσοστό του λίπους.

Ειδικές Καταστάσεις

Τροφικές Αλλεργίες
Χορτοφαγική Διατροφή
Νηστεία

Διατροφή για εγκυμοσύνη και θηλασμό

Σε μια περίοδο που η γυναίκα απολαμβάνει τις ωραιότερες στιγμές της ζωής της, καλό είναι να φροντίζει ιδιαίτερα τη διατροφή της. Με μια προσεγμένη και ισορροπημένη διατροφή, η νέα μητέρα μπορεί να προφυλάξει τόσο τη δική της καλή υγεία, όσο και τη σωστή ανάπτυξη του μωρού της.

Αναλυτικές μετρήσεις σωματικής σύστασης

Με βάση το λιπομετρητή Tanita MC-780 έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε όλες τις μεταβολές συνολικά αλλά και σε κάθε χέρι πόδι και κορμό αντίστοιχα.

Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής

Ο κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικό τρόπο ζωής και διαφορετικές ανάγκες. Έτσι διαμορφώνουμε μαζί μια διατροφή ανάλογη της κάθε περίστασης.

Αναλαμβάνει παρακολούθηση και από απόσταση.

Για την εξυπηρέτηση όσον αντιμετωπίζουν δυσκολία την μετακίνηση τους.

Ψυχογενείς διατροφικές διαταραχές (βουλιμία – ανορεξία)

Όσο σημαντική είναι για τον άνθρωπο η τροφή το ίδιο σημαντική είναι η έλλειψη μέτρου στην πρόσληψή της είτε με τη μορφή της ακατάσχετης κατανάλωσής της όπως συμβαίνει στην επεισοδιακή υπερφαγία και την ψυχογενή βουλιμία είτε με τη μορφή της εκούσιας στέρησής της όπως συμβαίνει στην ψυχογενή ανορεξία.

Μεταβολικά Νοσήματα-Παθήσεις Του Γαστρεντερολογικού

Με ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη, οστεοπόρωσης, καρδιαγγειακών και άλλων νοσημάτων, αντιμετωπίζοντας αντίστοιχα υπάρχουσες ασθένειες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Διατροφή για τη βρεφική – παιδική – εφηβική ηλικία

Τα παιδιά μεγαλώνοντας χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και ποικιλία από τροφές ώστε να παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό τους. Αυτό θα τους εξασφαλίσει καλή υγεία και τις σωστές διατροφικές συνήθειες για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Εξειδικευμένες μετρήσεις με τον λιπομετρητή Tanita MC-780

Τμηματική Ανάλυση

Η Τμηματική Ανάλυση, σας βοηθάει να κατανοήσετε την επίδραση του προγράμματος διατροφής και της άσκησης που ακλουθείτε σε σχέση με τα επίπεδα συστατικών στοιχείων του σώματος σας. Εξειδικεύει την ανάλυση όχι μόνο παρουσιάζοντας το ποσοστό του λίπος συνολικά αλλά το λίπος και τον μυϊκό ιστό σε κάθε χέρι, πόδι και κορμό. Με αυτόν τον τρόπο ανιχνεύουμε τοπικά την βελτίωση και μπορούμε να δούμε και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος στα επιμέρους σημεία.

Σπλαχνικό Λίπος

Το Σπλαχνικό Λίπος, είναι το λίπος που περιβάλλει τα ζωτικά όργανα στην περιοχή του πυρήνα του σώματος, γύρω από το στομάχι. Υψηλά επίπεδα σπλαχνικού λίπους σημαίνουν αυξημένο κίνδυνο για την υγεία.

Μεταβολική Ηλικία

Η λειτουργία αυτή υπολογίζει το Βασικό σας Μεταβολισμό (BMR) και χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγορίθμους υπολογίζει την ηλικία που αντιστοιχεί σε αυτόν. Αν η BMR ηλικία είναι υψηλότερη από την πραγματική σας ηλικία, είναι μια ένδειξη ότι θα πρέπει να βελτιώσετε τον μεταβολικό ρυθμό.

Έλεγχος Ενυδάτωσης

Η μοναδική τεχνολογία της Tanita με τις 3 συχνότητες, δίνει τη δυνατότητα για μέτρηση του ενδοκυττάριου και εξωκυττάριου υγρού, δηλαδή του ποσοστού του σωματικού υγρού που βρίσκεται εντός και εκτός των κυττάρων αντίστοιχα. Η μέτρηση αυτή είναι μια ένδειξη για τη σωστή ενυδάτωση, την κατακράτηση υγρών, το οίδημα. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κλινική αλλά και στην αθλητική διατροφή.

Πως γίνεται η μέτρηση;

Η διαδικασία της μέτρησης για την Τμηματική Ανάλυση Σύστασης Σώματος είναι ιδιαίτερα απλή και σύντομη. Αρχικά ο εξεταζόμενος πρέπει για τουλάχιστον 3 ώρες πριν τη διαδικασία να μην καταναλώσει κανένα τρόφιμο και ρόφημα. Ανεβαίνει στην Τanita MC-780 με γυμνά πόδια και κρατάει στα χέρια του τις ειδικές χειρολαβές.
Ένα ανεπαίσθητο, χαμηλής έντασης ρεύμα διαπερνά για ελάχιστα δευτερόλεπτα το σώμα του εξεταζόμενου μέσω των 8 διαφορετικών ηλεκτροδίων ( δύο σε κάθε άκρο).
Τα αποτελέσματα της μέτρησης εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής και στη συνέχεια εκτυπώνονται.
Η αναφορά ελέγχου της Τanita MC-780 περιλαμβάνει τις μετρήσεις συγκρινόμενες με τις προβλεπόμενες τιμές, βάση της ηλικίας, του φύλου, του θερμικού ισοζυγίου και της προτεινόμενης ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης.
Στην εκτύπωση αποδίδονται παράμετροι όπως Λιπώδης Μάζα – Μυϊκή Μάζα ( συνολικά και τμηματικά), Βάρος, Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός, Μεταβολική Ηλικία, Επίπεδο Σπλαχνικού Λίπους, ποσοστό Υγρών στο σώμα, ποσοστά Ενδοκυττάριου και Εξωκυττάριου Υγρού.